Hogyan kell előkészíteni a gyerekszobát a falfestéshez?Gyerekszoba festés , falfestés, babaszoba dekorálása, babaszoba festése, gyerekszoba fal, gyermek fal festés, falra festés, design falfestés, egyedi falfestés, gyerekszoba festés, gyerekszobafestés, mesefigurák falra festése, micimackó falra, micimackós gyerekszobák,  dekorációs festés, falfreskó, faux, trompe L’oeil, mural,  gyerekszoba festes, fal festés, festés, dekor festés, dekorfestés
A gyerekszoba dekorálása többféleképpen történhet. Vehetünk a boltokban kapható matricákat, saját kezûleg is készíthetünk dekorációs falfestéseket, amennyiben elég tehetségesnek érezzük hozzá magunkat, vagy hívhatunk erre képzett gyerekszoba festõket is, amely nagyban megkönnyíti a helyzetünket. Minden gyerekszoba más adottságokkal rendelkezik, minden gyerek más igényekkel rukkol elő, minden gyereknek más a kedvenc meséje.

Igényel-e a dekorációs falfestés valamilyen speciális falat?
A festés nem igényel semmilyen előkészítést. Diszperziós festékkel festünk. Egyedül a selyem tapéta az , amely nem alkalmas arra, hogy falfestésekkel dekoráljuk.
 
A tervezés, látványterv készítése pénzbe kerül?
A látványterv készítése nem kerül pénzbe. Általában két tervet készítünk, egy kedvezőbb árfekvésűt és egy drágábbat. Amennyiben a 3. terv nagyon eltérő, úgy 10.000 Ft-ot számolunk fel a mesekép tervezéséért.
 
Mennyibe kerül egy 5 m2-es kép?
A mesekép ára függ a kép méretétől a mesefigurák számától, a háttér bonyolultságától, a fal minõségétől és helyzetétől.
 
Miért jó, hogy ha dekoráljuk a gyerekszoba falait?Gyerekszoba festés , falfestés, babaszoba dekorálása, babaszoba festése, gyerekszoba fal, gyermek fal festés, falra festés, design falfestés, egyedi falfestés, gyerekszoba festés, gyerekszobafestés, mesefigurák falra festése, micimackó falra, micimackós gyerekszobák,  dekorációs festés, falfreskó, faux, trompe L’oeil, mural,  gyerekszoba festes, fal festés, festés, dekor festés, dekorfestés
A gyermekszoba nem csupán az alvást szolgáló helység. A gyermek ízlésének, képzelőerejének, identitásának kialakulását, fejlesztését segítő hely is. Olyan szobát kell kialakítani, melyben jól, otthonosan és biztonságban érzi magát a gyermek.
Ezt nem csupán a megfelelő bútorok és textíliák adják, hanem a szoba színvilága és dekorációja. Természetesen kortól függ, hogy éppen milyen színű falak közt érzik jól magukat a gyerekek. Csecsemőkorban a pasztell színek vagy a barna világosabb árnyalatai megnyugtató hatásúak. Később a vidám élénk színek kerülnek elõtérbe.
Egyedivé tehetõ a gyerekszoba a falra festett kedvenc mesefigurákkal. A helyes mértékkel megválasztott dekorációval kialakított gyerekszoba ízlésformáló, otthonos és jó hangulatú játszótér is egyben.
 
Gyerekszoba festés , falfestés, babaszoba dekorálása, babaszoba festése, gyerekszoba fal, gyermek fal festés, falra festés, design falfestés, egyedi falfestés, gyerekszoba festés, gyerekszobafestés, mesefigurák falra festése, micimackó falra, micimackós gyerekszobák,  dekorációs festés, falfreskó, faux, trompe L’oeil, mural,  gyerekszoba festes, fal festés, festés, dekor festés, dekorfestésÉpítkezünk, és már van egy gyermekünk, szeretnénk még egy gyereket. Hol legyen a gyerekszoba?
Ha valaki még építkezés előtt áll, bizony, jogosan merül föl benne ez a kérdés. Van, aki arra szavaz, hogy a gyerekek közvetlenül a szülők mellett kapjanak helyet, sőt, talán közös ajtót is szeretnének. Legyen a gyerekszoba egy szinten a szülőkével, de nem kell összenyitni a két helyiséget. Egy kis folyosó a két szoba között, egy mellékhelyiségnyi szünet megteremti az egészséges távolságot. Ahogy a gyerekek nőnek, a szülők egyre jobban örülnek annak, hogy nem nyitották egybe a két hálószobát. A kiskamasz este olvas, zenét hallgat, ha van tesója, susmorog. No, és fülel. Mindenkinek legyen meg a maga területe, ahol a saját intim zónáját is tudja biztosítani.
 
Ön szerint milyen hatással van a gyerekekre a mai agresszív Japán mesék?
Több szempontból is rossz hatással vannak ezek a mesék.
A rajzfilm kidolgozottsága és képi világa nem szolgálja a gyerekek szépérzék és esztétikai nevelését. A mese mondonivalója is sablonos, fantáziátlan, és végül nem utolsó sorban a közvetített erőszak. A gyerekeknek nincs még kialakult morális értékrendje, a meséket a maguk világában valósnak, igaznak és követendőnek vélik. Vagyis ha a mese erőszakot közvetít, ők azt követendő példának tekintik. Ennek hosszútávú hatásait azt hiszem nem kell elemeznünk...
 
Gyerekszoba festés , falfestés, babaszoba dekorálása, babaszoba festése, gyerekszoba fal, gyermek fal festés, falra festés, design falfestés, egyedi falfestés, gyerekszoba festés, gyerekszobafestés, mesefigurák falra festése, micimackó falra, micimackós gyerekszobák,  dekorációs festés, falfreskó, faux, trompe L’oeil, mural,  gyerekszoba festes, fal festés, festés, dekor festés, dekorfestésKét gyermekünk van egy két és egy hat éves mikor érdemes külön költöztetni a gyerekeket?
Csak azért, mert van helyünk, nem muszáj két gyerekszobát berendezni. A gyerekek szeretnek egy szobában, sőt, néha akár egymás mellett is aludni. Az egy szobában altatás megoldás lehet egyes alvásproblémákra is, ugyanis együtt a gyerekek nagyobb biztonságban érzik magukat. Hihetetlen, de igaz, hogy csecsemősírásra általában nem ébrednek fel a nagyobb testvérek. Az éjszakai felsírást a mama sokkal előbb meghallja, mint hogy a nagyok felébrednének rá. Külön szobára akkor van szükség, ha nagy a korkülönbség (4-5 évnél több), vagy, ha a gyerekek nagyon különböző temperamentumúak, és a nyüzsgősebb zavarja a nyugodtabbat az elmélyült játékban, tanulásban.
Kamaszkorban már szinte minden gyerek igényli a "magányterületet". Ha nincs hely külön szobára, legalább térelválasztással különítsünk el egy kuckót neki. Jó megoldás lehet az is, ha egy gyerekszobát és egy dolgozó-tanulószobát jelölünk ki. A gyerekszobában lehet randalírozni és aludni, a dolgozóban tanulni, olvasni, alkotni.
 
Gyerekszoba festés , falfestés, babaszoba dekorálása, babaszoba festése, gyerekszoba fal, gyermek fal festés, falra festés, design falfestés, egyedi falfestés, gyerekszoba festés, gyerekszobafestés, mesefigurák falra festése, micimackó falra, micimackós gyerekszobák,  dekorációs festés, falfreskó, faux, trompe L’oeil, mural,  gyerekszoba festes, fal festés, festés, dekor festés, dekorfestésElső kisbabánkat várjuk, velünk aludjon a baba vagy külön szobában?
Ha van lehetőség, külön gyerekszobába javaslom altatni már az újszülöttet is.
Egy csecsemő nem alussza csendben végig az éjszakát. Meg-megébred szöszög, nyögdécsel. Ezt a szülők sokszor alvászavarnak vélik és éjszakákon át figyelik gyermeküket nincs-e baj. Ha igazán anyára van szüksége a csecsemőnek sír, azt egy szobán keresztül is meghallja az édesanya. Külön szobában mindenkinek nyugalma lesz, anya nyugodtan tud két szoptatás között aludni. Apa sem morcos a három-négyszeri felkelésért. A baba pedig megszokja, hogy önálló kis lény, van saját birodalma, biztonságos kis fészke.


Magunkról
Gyerekszobafestés
Gyerekbútorok
Árak
Akciók
Ötlettár
Gyik
Elérhetőségek
Partnereink
Sitemap